Crònica 3a Trobada d’Infraestructures Llibertàries

En aquesta tercera trobada, realitzada a Calafou, han assistit diversos projectes i iniciatives, a més d’algunes individualitats. Els projectes presents anaven des d’una escola lliure, una escola popular, un projecte d’apicultura, un grup de salut i ràdios lliures fins a projectes de vida al camp, producció de biodiesel o de ciència casolana.  També van assistir algunes individualitats amb diferents iniciatives i ganes d’iniciar projectes d’infraestructures.

Al inici de la trobada vam realitzar un taller de fona, en el qual vam fabricar una fona i vam practicar amb ella.

Dissabte al mati vam anar per feina fent la presentació de tots els projectes presents i una dinàmica per facilitar l’enxarxament, que ens va ajudar a trencar el gel i va fer que el moment fos més fluid i productiu.

Durant el dissabte per la tarda vam airejar-nos amb esforç físic fent feina útil per l’espai  que ens va acollir.

Al llarg del mati del diumenge va tenir lloc un debat sobre quines necessitats tenim com a moviments i entorns anticapitalistes pel que fa a la creació d’infraestructures. En aquest debat s’han tractat aspectes com l’afinitat, la difusió d’idees, el caràcter territorial de les lluites i la capacitat de generar eines i aptituds que ens permetin autogestionar les nostres vides.

S’ha generat material divers de debat al llarg de totes les trobades, que estarà disponible a la pagina web, a més d’alguns recursos que es poden consultar.

També volem agrair a Calafou per la seva acollida durant la trobada, per tots els recursos que han posat a la nostra disposició i pel bon ambient que hem viscut.

La propera trobada es realitzarà els dies 31 de març, 1 i 2 d’abril a Manresa, així que esteu atentes perquè anirem traient informació durant aquests mesos.