Debat: Infraestructures i repressió

En la  primera Trobada d’Infraestructures Llibertàries a Manresa vam reconèixer diversos temes que ens travessen en les nostres lluites com a infraestructures i vam veure la necessitat de crear espais per a la reflexió col·lectiva entorn aquestes qüestions per tal de contribuir en el procés d’enfortir-nos com a comunitat en lluita.

La repressió és una de les problemàtiques comunes a la que ens hem d’enfrontar en els nostres projectes i que ens estreny i amenaça de múltiples formes ( amb la pressió de la legalitat/il·legalitat, propostes de re-apropiació dels projectes, criminalització, desallotjaments, gentrificació dels nostres barris,…) Per aquest motiu hem preparat una trobada de reflexió entorn la repressió, amb la que volem:

  • Un espai de trobada per a reflexionar entorn les diverses formes de repressió en els nostres projectes i lluites.
  • Un espai on imaginar col·lectivament pràctiques per fer front a la repressió.
  • Un espai que contribueixi a crear xarxa entorn la repressió per tal d’anar obrint esquerdes en l’aïllament que el capitalisme ens imposa.

Per tal de contribuir a generar això que volem, proposem seguir aquest procés durant la jornada:

  • Breu presentació de diversos casos i formes de repressió
  • Grups de discussió específics per a cada aspecte o situació repressiva on compartir experiències, estratègies i imaginar altres pràctiques possibles.
  • Trobada de tots els grups per posar en comú les qüestions significatives que han sortit en els petits grups i que ens puguin ajudar a identificar problemàtiques comunes respecte la repressió i les infraestructures en les nostres lluites, així com imaginar quins aspectes hauríem de canviar o incorporar per  fer-li front i enfortir-nos.
  • Roda de valoració sobre com ha anat la trobada.

Les idees i reflexions que sorgeixin d’aquesta trobada es recolliran per posar-les en comú a la propera Trobada d’Infraestructures Llibertàries el proper 7 i 8 de Maig a Lleida.